Ultimele „mutări” ale lui Clotilde Armand în Sectorul 1, oprite de prefectul Capitalei. De ce a fost SUSPENDAT concursul pentru arhitectul șef

Ultimele „mutări” ale lui Clotilde Armand în Sectorul 1, oprite de prefectul Capitalei. De ce a fost SUSPENDAT concursul pentru arhitectul șef
Publicat: 08/10/2024, 13:00
Actualizat: 08/10/2024, 15:45

Primăria Sectorului 1 – condusă, încă, de Clotilde Armand – anunța, în 23 septembrie, organizarea unui concurs pentru ocuparea funcției de arhitect-șef. Numai că, din informațiile obținute de Gândul, au apărut probleme încă înainte de a fi încheiate toate formalitățile, iar Mihai-Mugur Toader, prefectul Capitalei, a contestat organizarea concursului în instanță și l-a suspendat.

Potrivit anunțului din data de 23 septembrie 2024, au fost publicate și condițiile de participare, plus bibliografia aferentă.

„Arhitect șef, clasa I, gradul II: 1 post vacant.

  • studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă de arhitect diplomat sau urbanist diplomat, arhitect sau urbanist absolvent cu licență și master ori studii postuniversitare în domeniul urbanismului și amenajării teritoriului, conform art. 361 lit. a) din Legea nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismului, cu modificările și completările ulterioare;
  • vechimea minimă în specialitatea studiilor: 7 ani;
  • durată timp de muncă: 8h/zi 40h/săptămână”, s-a precizat în anunț.

Proba scrisă urma să aibă loc în data de 22 octombrie 2024, de la ora 12:00, iar candidații au putut depune dosarele în perioada 20 septembrie – 9 octombrie. (anunțul poate fi parcurs, integral,  AICI)

Prefectul Capitalei: „Până se soluționează în instanță, concursul este supendat

Prefectul Capitalei, Mihai-Mugur Toader, a confirmat, în exclusivitate pentru Gândul, că a suspendat concursul pentru ocuparea postului de arhitect-șef la Primăria Sectorului 1, pentru că documentația necesară nu a fost transmisă.

Nouă nu ne-a fost transmisă această documentație. Au fost anunțate trei concursuri în această perioadă, organizate de Primăria Sectorului 1. Unul a avut documentația completă, două nu.

Am avut concurs pentru șeful de la Achiziții și au avut documentația completă, i-am dat drumul, normal… A mai fost anunțat un concurs, acesta pentru postul de arhitect-șef la Sectorul 1, și unul pentru postul de director la Spitalul Caraiman.

Concursul pentru ocuparea postului de arhitect-șef este atacat în instanța de contencios și, practic, până se soluționează în instanță, este suspendat”, a detaliat prefectul Capitalei, în exclusivitate pentru Gândul.

Mihai-Mugur Toader, prefectul Capitalei

Urbanistul Alexandru Pânișoară: „Despre asta e vorba în administrația USR”

Contactat de Gândul, urbanistul Alexandru Pânișoară – care va candida pentru ocuparea funcției de arhitect-șef la Sectorul 1 – nu s-a declarat suprins de decizia luată de prefectul Mihai Toader.

Alexandru Pânișoară a tras încă un semnal de alarmă referitor la „tertipurile” administrative prin care persoane reprezentante ale USR au fost permanentizate în funcții esențiale, pentru ”buna desfășurare” a Sectorului 1, fără a avea competențele necesare.

În ceea ce privește bibliografia pentru acest concurs, Alexandru Pânișoară spune că este „precară”, că are peste jumătate din actele normative care trebuie parcurse doar despre „discriminare”, în timp ce acte normative importante sunt trecute la sfârșit „sau nici măcar nu au fost prinse”.

Acum am aflat și eu, încă nu știu toate datele. Urmează să depun și eu dosarul. În mod evident, se încearcă ocuparea funcției de niște persoane care oricum nu au competențele necesare.

Actualul arhitect-șef a ocupat funcția vreme de trei ani, din 2021, pe diferite tertipuri administrative, respectiv delegare sau ocupare temporară. Și este vorba despre câte șase luni, maximum, într-un an calendaristic. Bianca Buzdugan a participat la concursul organizat în anul 2021 și a picat concursul.

Și la Achiziții, după 3 ani de activitate intensă, șeful a picat concursul. Asta e competența USR în administrația USR la Sectorul 1. Nu sunt capabili să organizeze nici concursurile organizate pentru promovarea unor persoane care deja exercită funcția, asta este mai tragic. Ei sunt în funcții de conducere, decid soarta unui sector și când sunt examinați pentru a se titulariza și pentru a ocupa legal funcția respectivă, fără a apela la tertipuri, ei nu sunt capabili să ia concursul. Despre asta e vorba.

Sunt aduși pe funcții, așa cum spuneam, cu tot felul de tertipuri administrative, este o hibă legală care permite astfel de mizerii.

Funcții importante – arhitect-șef, Achiziții, Juridic, funcții esențiale – sunt ocupate de tot felul de personaje care nu au nicio calificare și asta reiese din evaluările pe care le pică.

Ne mai mirăm că nu funcționează nimic, că totul este abuziv, că totul este făcut cum este făcut. Despre asta e vorba în administrația USR, că ei au condus Sectorul 1”, a spus Alexandru Pânișoară, în exclusivitate pentru Gândul.


CITEȘTE ȘI:

Nicușor Dan a copiat „rețeta” lui Clotilde Armand! Și-a MĂRIT cu 50% SALARIUL de primar general, din fonduri publice: „Pentru a fi solvabil”

DISPERAT din cauza amenzilor ISC, Nicușor Dan cere revizuirea unei decizii definitive a Tribunalului București. Avocat: „De frica unui DOSAR PENAL”

Clotilde Armand, trimisă în JUDECATĂ! „Inculpata a emis patru dispoziții care au produs foloase materiale pentru sine”

Alianța PSD-PNL Sector 1: „«Cartea Neagră» a Sectorului 1 nu e neagră, e gri și-ar fi fost ALBĂ fără Clotilde Armand”

MOTIVARE | Cum a desființat CAB „argumentele” lui Clotilde Armand în procesul cu ANI. Cererile primăriței de la 1, respinse ca inadmisibile

VIDEO Clotilde Armand este acuzată că o menține în funcție pe arhitecta șefă a Sectorului 1, cu numiri temporare, de peste șase luni, deși aceasta a picat concursul

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un instalator austriac a găsit o comoară de 2,3 milioane de euro într-o locuință
Bianca Drăguşanu s-a dezlănţuit și… Gabi Bădălău a spus totul, după scandal: ordin de protecție?!...
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Rusia, repetiție pentru un posibil atac nuclear. Ce sistem american poate distruge rachetele intercontinentale ale...
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22...
Un bărbat a sunat la 112 să anunțe că un hoț i-a intrat în casă....
Putin a anunțat că Rusia a lovit Ucraina cu o nouă rachetă, cu nume de...
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată...
Data la care intră pensiile pe card în decembrie 2024. Ce se întâmplă cu cei...
România, lovită de un al doilea val de ninsori, ploi şi viscol de joi seara....
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită"....
Ce se întâmplă cu pensiile românilor după ce Guvernul a rămas fără fonduri! Cu ce...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Cooperare între compania cehă CZ şi compania românească Transcarpat Sportours International. Puşca de asalt CZ...
Află aici ADEVĂRUL! De ce pare totul PLAT dacă Pământul e rotund?
Se schimbă permisele auto. Decizia luată la Guvern pentru șoferii români
Analiză. Locul din România în care se trăiește cel mai bine. Orașul din care toți...
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate...
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de...
Șocul dimineții pentru Mădălin Ionescu! Câinele familiei a evadat din curte. Ce s-a întâmplat cu...
VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"
BANCUL ZILEI. Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
Mulți oameni suferă fără să știe de „ura față de mișcare”